Hästhoppning i Greenwich Park

Detta verkar inte vara Sveriges tursammaste OS. Lagom till att jag kom fram till hästhoppningsarenan fick jag reda på att vårt starkaste guldhopp, Rolf-Göran Bengtsson, inte klarat inspektionen (eller snarare, dragit sig ut pga. skadad häst) och därför inte skulle tävla. Nåja, vi hade ju två andra svenska ekipage, och sporten är rätt rolig i sig så det skulle nog bli kul. Arenan i sig hade fått kanska bra omdömen, och omgivningarna lika så. Jag kunde bara instämma; det var en rätt häftig sak för att vara ett tillfälligt bygge och promenaden dit genom parken var vacker bortsett från kravallstaketen som inhägnade stigen vi gick på.

Ingen av svenskarna gick så klart vidare; Rolf-Göran startade som sagt inte, Henrik von Eckermann hamnade på en snöplig 21:a plats precis utanför gränsen för att gå till runda två, och Jens Fredricson på 26:e plats. Jaja.

Så här såg det ut när vinnaren Steve Guerdat från Schweiz hoppade:

Vinnaren Steve Guerdat i finalen i hästhoppning, London 2012Det blev extra dramatiskt i slutet: sist red Nick Skelton för Team GB som en av få med noll fel, men han rev och en besviken suck gick genom publiken. I omhoppningen mellan tvåan och trean red irländaren Cian O’Connor perfekt och någon sekund snabbare än rivalen Gerco Schroder från Nederländerna, men en förarglig bakhov som snuddade sista hindret avgjorde.

Utmärkt dramatik i en spännande tävling!