Final på OS-veckan: Mexico – Brasilien

Sista händelsen under OS-veckan var herrarnas fotbollsfinal: Mexico – Brasilien. Favoriter med god marginal var naturligtvis Brasilien och jag såg fram mot en snygg match snarare än en spännande.

Den här gången satt jag på kortsidan och kunde plötsligt se att arrangörerna varit lite ambitiösa och ordnat ett tifo.

London 2012 TIFOMed hjälp av storbildsskärmen kunde jag till och med se vad det föreställde. Lite sött!

London 2012 TIFO på TVNär själva matchen började chockade Mexiko alla med att göra mål inom en minut. Oops. Brasilien var inte alls särskilt bra i första halvlek och vi förväntade oss att laget skulle få en rejäl utskällning i pausen.

När andra halvlek gick igång spelade Brasilien lite bättre, men Mexico höll undan bra och fortsatte med att göra ett andra mål. Nu var de Mexikanska fansen överlyckliga och de Brasilianska knäpptysta. När det var två övertidsminuter kvar reducerade Brasilien till 2-1 och helt plötsligt var det liv i matchen igen. Vi hade en mexikansk supporter bredvid som nervöst berättade attt “I am suffering!”. Mexiko höll dock tätt sista två minuterna, och blev, helt otippat, olympiska mästare inför 86 162 åskådare.