[English]
English, please.

Informationssidan med FAQ

Här hittar du diverse information och nyheter om saker som har med WebCHAT att göra.


Nyheter!


Upp


Upp


Upp


Upp


 • Vanliga frågor och svar (FAQ)

  1. F: Jag kommer inte in på WebChat! Det kommer bara upp en ruta som frågar efter användarnamn och lösen, men jag vill inte registrera mig! Finns det något anonymt gäst-alias man kan använda?

   S: Du måste vara registrerad för att komma in på WebChat. Vi har inga gäst-alias och hoppas att detta ska göra WebChat ett bättre ställe för alla besäkare.

  2. F: Hur loggar jag ut från WebChat?

   S: Du stänger din webbläsare.

  3. F: Jag har skickat mitt inlägg genom tryckt på "Posta och Läs" men jag får inget svar!

   S: Du måste trycka på "Post/Get" lite då och då för att få se vad de andra skriver. Men det är ingen garanti för att få ett svar! Det är upp till var och en. Prova att skriva något personligt och intressant och följ "nettikett"! Dumheter och hårda ord brukar alltid ignoreras och hör INTE hemma i chatten! WebChat är det äldsta webbgränssnittet för chattar på gott och ont; det går snabbt och ALLA webbläsare funkar, men funktionerna är få... Se vår WebChat-O-Meter för att veta vem som är inne.

  4. F: Hmmm... Jag och vissa andra verkar inte komma från någonstans i chatten? Det står bara from och sedan datum?

   S: Efter ditt namn på inläggen i chatten står ordet "from" och varifrån på nätet du kommer. Om det IP-nummer du kommer ifrån inte har ett DNS-namn som t ex d212x51x23x122.swipnet.se, utan bara IP-numret t ex 194.17.40.187, så står det ingenting. Allt loggas dock på vår server, så de utan DNS-namn finns med där.

  5. F: Hur vet jag vem som är inne på chatten?

   S: Se vår WebChat-O-Meter. När någon kommer in i WebChat så syns det genom att Namnet syns med ordet "Entering..."

  6. F: Hjälp! Någon har stulit mitt namn och säger hemska saker!!!

   S: I nya WebChat är ditt alias unikt och skyddat genom ett lösenord, så det kan vara så att någon med ett Alias som liknar ditt som beter sig illa, eller så har någon har fått tag på eller gissat ditt lösenord. Kontakta oss på adressen chatadmin at kajen dot com! Vi resonerar enligt princeipen "en gång är ingen gång" men upprepas detta beteende under en längre tid så försöker vi spåra upp personen i fråga och anmäla detta hos dennes internetleverantör och/eller internetansvarig, och i vissa fall så kan vi stänga av det Alias som personen har. När du mailar oss så glöm inte att ange exakt tidpunkt, och vad som sades. Spara hela chattsidan med all text och skicka med din anmälan.

  7. F: Hjälp! Någon har äckliga bilder som logga!!!

   S: Då internet ser ut som det gör så har vi en ganska hög tolleransfaktor för vad man får använda, men är det för grovt, våldsamt, olagligt, pornografiskt, förnedrande eller bara helt enkelt för äckligt, så spärrar vi den bilden. Gör en "abuse"-anmälan där du anger domänadressen där bilden finns. Då syns inte bilden på chatten längre utan enbart ordet [Imagekill] efter vi har lagt in det på servern. Olagligheter anmäles vidare om vi har möjlighet till det.


   Upp
chatadmin at kajen dot com ©1996 /netch/