The Dream Team in Action!

En kul sak med OS är att det finns så många sporter samtidigt, många som jag aldrig tittar på annars. Andra halvan av besöket i London är Ubbe här, och vi bestämde oss för att det skulle vara roligt att titta på basket, en sport som jag aldrig sett i verkligheten. Vi hoppades att få se matchen där USA spelade och eftersom biljetten gällde till två matcher tyckte vi att chanserna borde vara hyfsade. Som jag minns det var det inte ursprungligen planerat att vinnaren i USA:s grupp skulle spela någon av våra matcher, men antingen mindes jag fel eller så skyfflade de om i schemat för det slutade med att kvällens sista match skulle vara USA-Australien. Rent dramaturgiskt naturligtvis det enda rätta att sluta med USA…

North Greenwich Arena från utsidan

Först var det dock en “uppvärmingsmatch”, Brasilien mot Argentina. Fansen var uppvärmda: redan i kön in till North Greenwich Arena (som vi annars känner som O2 Arena eller Millennium Dome) sjöng blåvita fans nidvisor mot Brasilien, och gulgröna mot Argentina. Lovande för stämningen, med andra ord!

Matchen var ganska jämn, men nivån var inte den högsta. Många missade öppna chanser, lite slarv, men ganska bra stämning ändå. Vann gjorde Argentina, den här bilden är nog illustrativ för det vitklädda Brasiliens uppgivenhet…

Argentina gör mål. Igen.Kvällens huvudnummer var så klart då USA-Australien. Bättre fart på spelet, lite spexande av USA, men också en liten känsla av att de inte tog det hela på allvar. Som en tjej bakom mig sa, “Look! He’s taking the mickey!” när en USA-spelare höll bollen i en hand och viftade framför ansiktet på en motståndare.

Australien spelade på bra, men USA var så klart aldrig hotade; så snart siffrorna var för jämna lade de i en extra växel och drog ifrån. Sista minuterna var rent uppvisningsspel från Kobe Bryant och matchen slutade 119-86.

Arenan hade man tidigare haft gymnastik i. Enligt uppgift från syster som sett konserter där är aukustiken kass, men man kunde i alla fall titta på idrott helt utan problem trots att vi satt högt upp!

Basket i North Greenwich ArenaNatten avslutades med Jubilee Line till ändhållplatsen Stanmore, och en ganska snabb färd med dubbeldäckaren 142 ut på backiga vindlande vägar genom brittiska småsamhällen… Jag och Ubbe var sista passagerarna både på tunnelbanan och bussen. Spännande.